Összes oldalmegjelenítés

2011. január 23., vasárnap

Brutti ma buoni avagy Csúnya de finom

Erre tudom, hogy többen is várnak, ezért gyorsan megírom a receptjét. Sajnos a fényképezőgépem felmondta a szolgálatot, így csak telefonos képet tudok feltenni róla, de igyekszem majd újat készíteni :-)
A Brutti ma Buoni eredetileg őrölt mandula tésztás tipikusan Karácsonyi sütemény, és Toscanabol, Pratoból származik. Az én változatom szintén toszkán, Osvalda barátnőm családi receptjei közül való. Osvalda egy gyönyörű kis toszkán házban lakott mikor megismerkedtünk, le se írom mikor olyan rég volt, és abból rájöttök milyen öreg is vagyok :-) A konyhájukban régi sparhelt volt és nyitott kemence is amiben fantasztikus süteményeket készített.

Brutti ma buoni

Hozzávalók:
200 gramm kristálycukor
250 gramm liszt (lehet süteményliszt)
2 egész tojás
200 gramm vaj vagy margarin
1 doboz cornflakes
mazsola, szárított áfonya

A tojásokat és a cukrot egy edénybe teszem és elektromos kézi keverővel összedolgozom, majd sorjában hozzáadom a puha vajat és a lisztet. A vaj ne legyen teljesen olvadt, mert úgy nehéz dolgozni aztán vele. A legvégén már keverőkanállal beleteszem a 10 percre vízbe áztatott mazsolát és áfonyát. AZ eredeti recept szerint fenyőmagot is lehet beletenni, de enélkül is nagyon finom. Majd egy lapos tálba teszem a cornflakest és két kanállal kis fél diónyi tésztát szaggatok és a cornflakesbe forgatom. Azután sütőpapírral bélelt tepsiben 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 percet sütöm. Ez sütőtől is függ. Elég ha arany színe van, akkor már jó.



A héten még szeretnék toszkán farsangi édességeket készíteni, úgyhogy hamarosan azokkal jelentkezem :-)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése