Összes oldalmegjelenítés

2011. január 15., szombat

Passato di verdure - Zöldség krémleves

Nem tudom, hogy ki hogy van vele, de gyerkőcöm nem minden zöldséget eszik meg, ha látja, hogy miről is van szó. Ez az a fajta étel, amiben nagyszerűen el lehet rejteni egy csomó finom és egészséges zöldséget.  Simike azért is nagyon szereti mert beleteheti kedvenc levesbetét golyócskáit. Általában télen szoktam készíteni. Sokféle variációt lehet készíteni én most az alapot írom le.

Passato di verdure
Hozzávalók 2 személyre

2 répa
2 kis cukkini
1 közepes fej hagyma
1 zeller szár (ez kihagyható)
1 kisebb burgonya
parmezán sajt
extra szűz olíva olaj

Miután megtisztítom a zöldségeket és feldarabolom annyi vízben ami éppen ellepi felteszem főzni. Kevés sót is teszek a vízbe, ezt kisbabáknál ki lehet hagyni. Mikor minden megfőtt botmixerrel a zöldségeket pürésítem., a levéből csak lassan adagolok, amíg eléri a kívánt sűrűséget. Tálaláskor megszórom parmezán sajttal és pici olívaolajat is teszek rá. Lehet bele 1-2 friss bazsalikomlevelet is főzni. Felnőtteknek lehet picit borsozni a végén és pirított kenyérkockákkal is tálalni.

2 megjegyzés: